SMITHS PADDOCK

by Design Landscapes Australia Pty Ltd

Smith’s Paddock is the central public space and focal point of the Landcom development known as Thornton in North Penrith. The centrepiece of the project is a 30,000m2 playing field, which references a historical bush cricket field that once existed on the site.

The field is ringed by a traditional white picket fence and washed concrete pathway with adjacent gardens and timber bridges connecting the outer footpaths. A series of exercise stations are evenly spaced around the oval featuring large sandstone log borders.

The western side of the oval is where a concentration of high-quality finishes reside, including; a club house, ‘The Cricketers Pavilion’, a young age playground with adjoining picnic shelters, seating, BBQ facilities, and a four-pond granite water feature.

The central portion contains the Box Kite sculpture in a black granite plaza, and further along, in the south-western quadrant is another playground for older children, a steel and timber boardwalk, a pair of picnic shelters with seating, further BBQ facilities, and a zero depth water play area. 



Visit www.designls.com
Send Enquiry To Design Landscapes Australia Pty Ltd